Dirigent

Per 1 juni 2019 zal Math Dirks gaan stoppen als dirigent van het Deurnes Gemengd Koor.
We zijn hem heel dankbaar voor 5 erg mooie jaren, waarin hij het DGK tot mooie prestaties heeft gebracht.

We zijn nu op zoek naar een goede opvolger voor hem, zie hier de vacature tekst:

Ons koor is een gemengd koor met ruim 45 actieve leden en een repertoire bestaande uit klassieke koorwerken grofweg uit de periode 1750 tot 1900. We zingen geen hedendaagse muziek. De afgelopen jaren zongen wij, onder begeleiding van kleinere of grotere orkestbezettingen, onder andere Die Schöpfung van Haydn, het Stabat Mater van Rheinberger, het Requiem van Fauré en het Oratorium de Noël van Saint-Saëns. We geven we elk jaar een kerstconcert in de St. Willibrorduskerk in Deurne en meestal een concert of kleiner optreden in het voorjaar. Ook luisteren we jaarlijks een mis op in dezelfde kerk en werken we mee aan andere (sociale) activiteiten in Deurne, bv. in Woonzorgcomplexen de Nieuwenhof en/of het Rijtven.

Het Deurnes Gemengd Koor is opgericht in 1926 en bestaat dus hopelijk in 2026 100 jaar!!! Daar willen we graag naar toe werken met onze nieuwe muzikale leider en liefst ook samen met nieuwe leden! De gemiddelde leeftijd van de zangers en zangeressen is inmiddels helaas wel vrij hoog. De leden vormen een gemeenschap met een grote onderlinge betrokkenheid en veel enthousiasme voor het zingen.

De repetities zijn op maandagavond, van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Dr. Hub van Doornezaal in het centrum van Deurne (Harmoniestraat 1, zaal KHD).

Wat verwachten wij van onze nieuwe dirigent?

1. Hij of zij voelt zich thuis bij een koor dat waarde hecht aan kwaliteit, maar waar ook het sociale aspect een grote rol speelt.
  2. Hij of zij houdt er rekening mee dat het DGK geen professioneel koor is.
  3. Onze nieuwe dirigent heeft ervaring in het werken met een gemengd koor en bezit didactische vaardigheden.
  4. Hij of zij kan en wil open communiceren met de koorleden vanuit een oprechte betrokkenheid bij het koor.
  5. Hij of zij is toegankelijk en benaderbaar en bezit humor en relativerings-vermogen.
  6. Onze nieuwe dirigent is tevens vaardig op de piano.

Het honorarium is in overeenstemming met de adviezen van de KBZON.

Mocht U in het bovenstaande aanleiding zien om met ons kennis te willen maken en te solliciteren naar de functie van dirigent van ons koor, dan stellen wij dat zeer op prijs.

U kunt uw belangstelling kenbaar maken middels een e-mail naar  secretariaat@deurnesgemengdkoor.nl , graag vóór 16 april a.s..
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Math Dirks studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht

en Amsterdam.
In 1984 behaalde hij in Maastricht tevens de akte Opera.

In 1988 sloot hij zijn studie solozang Cum Laude af in Amsterdam.
Hij studeerde bij Hein Meens, volgende lessen bij oa. John Bröcheler en Guus Hoekman en wer
d persoonlijk uitgenodigd door Elisabeth Schwarzkopf voor haar masterclass in Amsterdam, in december 1984.
In 1986 won hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in 's Hertogenbosch de 2e p
rijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Prijs van de stad Den Bosch.

Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Hij zong o.a. 386 keer de Matthäus Passion, inclusief de beroemde Nederlandse Matteus Passie in de hertaling van Jan Rot.
Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid. Bij Opera Zuid werkte hij van 2004-2005 tevens als koordirigent.

Van jongs af aan had Math Dirks een grote interesse in cabaret en Nederlands Luisterli

ed en in 1993 tourde hij door de Nederlandse theaters met een programma dat liederen en chansons bevatte van oa Fauré tot Brel.

In 2006 verzorgde hij met de begeleidingsband van Robert Long een programma tijdens diens uitvaart.

Op dit moment heeft Dirks zich volledig toegelegd op de vertolking van het Nederlandse luisterlied en verzorgt diverse programma's met dit repertoire.

Al in 1979 was Dirks dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Later was hij dirigent van o.a. Melodique Maasbracht, Gemengd koor Zanglust Geleen, Synoidos Sittard en het Heerder Mannenkoor. Als 2e dirigent was hij o.a. verbonden aan Crescendo Doenrade en de Mastreechter Staar.

Op dit moment dirigeert hij: Dameskoor Innovation Esch, Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor, Grenszangers Neeritter en sinds kort Deurnes Gemengd Koor.